-
Forberedelse24 t.
-
Tilberedning45 min.
-
Portioner8
-
Portions størrelseN/A
Falafel – den formodentlig oftest serverede plantedelle. Super lækker i hjemmelavet udgave, men kræver lidt planlægning, da kikærterne gerne skal ligge i blød i et døgn. Perfekt i fladbrød eller pitabrød, eller sammen med en salat.
Fyld f.eks. dit yndlingsfladbrød med salat, agurk, tomat, dressing, falafel, chilisauce og masser af ærteskud.
Ingredients
Falafel
Directions
Læg kikærterne i blød et døgns tid før du skal lave falaflerne.
Hak kikærterne i en foodprocessor og kom halvdelen i en skål, så der bliver plads til resten af ingredienserne i din foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen olien, til foodprocessoren. Det er vigtigt at dåsen med kikærter kommes i sammen med vandet fra dåsen, da det hjælper til at klistre farsen sammen. Til sidst blandes farsen med den anden halvdel af kikærterne.
Kom farsen i køleskabet i mindst en halv time.
Varm et par dl. olie op på en pande. Der må gerne være godt en cm. olie, og mere olie tilsættes efter behov. Form farsen i kugler, og tryk dem eventuelt flade. Brug en stor spiseskefuld fars til hver falafe.
Steg falaflerne af nogle omgange til alt farsen er anvendt.
Falaflerne er nu klar til brug i fladbrød, salat eller hvad du synes.
You May Also Like
Falafel
Ingredients
Falafel
Follow The Directions
Læg kikærterne i blød et døgns tid før du skal lave falaflerne.
Hak kikærterne i en foodprocessor og kom halvdelen i en skål, så der bliver plads til resten af ingredienserne i din foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen olien, til foodprocessoren. Det er vigtigt at dåsen med kikærter kommes i sammen med vandet fra dåsen, da det hjælper til at klistre farsen sammen. Til sidst blandes farsen med den anden halvdel af kikærterne.
Kom farsen i køleskabet i mindst en halv time.
Varm et par dl. olie op på en pande. Der må gerne være godt en cm. olie, og mere olie tilsættes efter behov. Form farsen i kugler, og tryk dem eventuelt flade. Brug en stor spiseskefuld fars til hver falafe.
Steg falaflerne af nogle omgange til alt farsen er anvendt.
Falaflerne er nu klar til brug i fladbrød, salat eller hvad du synes.
Leave a Review