Falafel

  • Forberedelse
    24 t.
  • Tilberedning
    45 min.
  • Portioner
    8
  • Portions størrelse
    N/A

Falafel – den formodentlig oftest serverede plantedelle. Super lækker i hjemmelavet udgave, men kræver lidt planlægning, da kikærterne gerne skal ligge i blød i et døgn. Perfekt i fladbrød eller pitabrød, eller sammen med en salat.

Fyld f.eks. dit yndlingsfladbrød med salat, agurk, tomat, dressing, falafel, chilisauce og masser af ærteskud.

Ingredients

Falafel

Directions

Step1

Læg kikærterne i blød et døgns tid før du skal lave falaflerne.

Step2

Hak kikærterne i en foodprocessor og kom halvdelen i en skål, så der bliver plads til resten af ingredienserne i din foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen olien, til foodprocessoren. Det er vigtigt at dåsen med kikærter kommes i sammen med vandet fra dåsen, da det hjælper til at klistre farsen sammen. Til sidst blandes farsen med den anden halvdel af kikærterne.

Step3

Kom farsen i køleskabet i mindst en halv time.

Step4

Varm et par dl. olie op på en pande. Der må gerne være godt en cm. olie, og mere olie tilsættes efter behov. Form farsen i kugler, og tryk dem eventuelt flade. Brug en stor spiseskefuld fars til hver falafe.

Step5

Steg falaflerne af nogle omgange til alt farsen er anvendt.

Step6

Falaflerne er nu klar til brug i fladbrød, salat eller hvad du synes.

You May Also Like

Leave a Review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X